Táborozás a Balatonnál megfizethető áron

Programlehetőségek Gyenesdiáson

Gyenesdiás egy kedves kis Balaton parti üdülőfalu, mely a Nyugat-Balaton régióban, a Keszthelyi-hegység lábánál, Keszthely szomszédságában fekszik. A kedvező turisztikai adottságokkal rendelkező település ideális úticél minden korosztálynak, kiváló lehetőségeket nyújt a pihenni, szórakozni, sportolni, kirándulni vágyók számára.

Fürdőzés, strandolás

Gyenesdiáson két balatoni strand várja a látogatókat:

Diási Játékstrand

A Diási strand mára a környék egyik legszebb strandja, igazi gyerekparadicsom, ahol többek közt óriáscsúszda egy ingyenes csúszással, pancsoló, hajó-játszótér várja a gyerekeket. A sportolni vágyók számára strandröplabda-pályák lelátóval és éjszakai világítással, strandfoci-, streetballpályák, a nyílt vízfelületen kialakított vízilabdapálya, ping-pong asztalok, szabadtéri sakk, malom és egyéb játékok. A bátrabbak animátorok szervezésében játékos programokon, sportversenyeken mérhetik össze tudásukat. A pihenéshez tágas napozófelület, melyet árnyas fák öveznek. A strandon éttermek, büfék, sportszerkölcsönzők, ingyenes autóparkoló, fedett kerékpártároló, értékmegőrző szekrények állnak a vendégek rendelkezésére.

Gyenesi Lidóstrand

A község nyugati szélén található, kisebb, fövenyes, homokos partú strandját a nyugodt környezet, családias hangulat jellemzi. A strand a kisgyermekes családok kedvelt fürdőhelye, ahol játszótér és hatalmas homokozó várja a gyerekeket. A nagyobbak számára homokos strandfoci pálya, és vízibicikli kölcsönző is a rendelkezésére áll.

További információ »

Egyéb programlehetőségek, aktív kikapcsolódás

Gyenesdiás a fürdés, és a strandolás mellett számtalan egyéb kikapcsolódási lehetőséget is kínál:

Vitorlázás, horgászat

A helyi Yacht Egylet illetve a Pelsoline hajóival kellemes kirándulást tehetünk a Balaton vizén. A helyi horgászegyesület horgásztanyái, csónakkikötői pedig a horgászat szerelmeseinek kínálnak remek lehetőségeket.

Lovaglás

A lovassport kedvelőit tucatnyi lovarda várja, akik a vidéket egyénileg vagy csillagtúrán fedezhetik fel.

Bowling, biliárd, tenisz, squash

A Sportházban két modern, légkondicionált fallabda-, kétsávos modern bowling-pálya és biliárdasztal is található. A településen több teniszpálya működik.

További információ »

Lövészet

A Nagymező közelében található, remekül felszerelt lőtéren biztonságos körülmények között és szakszerű irányítás mellett keddenként az amatőrök is kipróbálhatják a fegyvereket, gyakorolhatják a céllövészet különböző vállfajait.

Korongozás

A J&A Kerámiaháznál megnézhetjük, hogyan készülnek az agyagedények, és aki kedvet kap, ki is próbálhatja a technikát.

További információ »

Kerékpártúra, kirándulás

Gyenesdiás kiváló lehetőséget ad a túrázásra, természetjárásra, hiszen az erdei kirándulóközpontból, a Nagymezőről indulnak ki a legjobb turistaútvonalak, melyek a környék látnivalóit, természeti képződményeit, kilátóit érintik.

Látnivalók

Nagymező, Festetics kilátó, erdei tornapálya

A Nagymező kedvelt kirándulóhely, ahol kiépített szalonnasütő-helyek, asztalok, padok, focipálya, esőbeálló várja a kirándulókat. Nyugati oldalán, gyalogösvényeken juthatunk fel a Kerek-hegy legmagasabb pontjára, ahol háromszintes kilátótorony emelkedik. A 2000-ben újraépített Festetics kilátóból gyönyörű körpanoráma nyílik a Keszthelyi-öbölre és a környék hegyeire. A Nagymezőről indul a 2001-ben felújított, 1300 m hosszú, 16 állomásból álló erdei tornapálya.

Berzsenyi kilátó (Pető-hegy)

A környék egyik legjobb kilátóhelye a Keszthelyi-hegységben, a Pető-hegyen található, 2002-ben felújított Berzsenyi kilátó. A kilátóból tiszta időben szinte a fél Dunántúl belátható: a Keszthelyi-öböl, nyugatra a Zalai-dombság, az észak-nyugatra a távolban magasodó hegyek pedig már az Alpok lábai. A délre hullámzó Somogyi-dombságon túl a Mecsekig is el lehet látni.

Kerek-hegy, Kűmell (Ördög-szikla)

Érdekes látványt nyújt a falu fölé emelkedő, közel 30 m magas, páros dolomitszikla. Nagy részét, több mint 50 éves feketefenyő állomány fedi; fokozottan védett növényei a méhbangó és a homoki nőszirom évente mintegy 30-40 virágzó példánnyal.

Vadlánlik

A Ló-hegycsoport egyik oldalában meghúzódó barlangnyílás - melyet a környékbeliek évszázadok óta Vadlánliknak neveznek -, egy emberkéz által kibővített széleróziós sziklaodú. A századforduló táján a helybéliek titkos pálinkafőző helyként használták.

Kőbánya (murvabánya)

Érdemes megtekinteni a hegyoldalban felhagyott murvabánya hatalmas vízmosásokkal szabdalt területét, ahol a bányászati munkák befejezése óta a természet igazán látványosat alkotott. Északi falának tetejéről pedig kilátás nyílik a tóra is.

Kályhagyűjtemény

Előzetesen egyeztetett időpontban megtekinthető a 100-200 éves, eredeti katalógusok alapján felújított öntöttvas kályhák 400 darabos magángyűjteménye.

Események, rendezvények

A település évről évre megrendezésre kerülő hagyományos rendezvényei tavasztól őszig szórakoztatják a vendégeket és a helyieket:

- Április vége - Rügyfakadás-Tavaszünnep a Nagymezőn
- Pünkösd - szezonnyitó, halászléfőző- és horgászverseny, folklórműsor
- Bornapok - borfesztivál, kulturális programok, népművészeti kirakodóvásár
- Főszezonban kéthetente - Községházi esték címmel kamarakoncertek, komolyzenei hangversenyek
- Főszezonban szombatonként - látványos strandi programok, bemutatók
- Augusztus eleje - Folklórfesztivál
- Augusztus 20-22. - Szent Iona-búcsú és Szt. István ünnepe
- Szeptember közepén - Szüreti vígasságok: szüreti felvonulás és bál

Tekintse meg a környező települések látnivalóit is »

Kapcsolat

Telefon:
+36 20 924-0805

hétfotol vasárnapig
8:00 - 20:00 között

E-mail:


Vadóctanya Ifjúsági Tábor - Gyenesdiás

Cím: 8315 Gyenesdiás, Tulipán utca 3.
Telefon: +36 20 924-0805
E-mail:

© Na-Joó Bt. - Minden jog fenntartva

Weboldal: